ریدایرکت Redirect چیست؟ | انواع ریدایرکت + نحوه انجام آن

ریدایرکت Redirect چیست؟ انواع ریدایرکت + نحوه انجام آن

تمامی صفحات دارای یک آدرس یا URL می‌باشند که در بعضی موارد نیاز است تا آدرس یک صفحه وب یا تمامی آدرس‌های سایت ما به آدرس یا دامنه دیگری منتقل شوند که به این فرایند ریدایرکت‌ می گویند تا علاوه بر اینکه دچار افت رتبه سئو نشویم، کاربران و مخاطبان خود را به آدرس دیگری ارجاع دهیم تا همچنان با ما در ارتباط باشند. در این مقاله به تعریف ریدایرکت، انواع ریدایرکت و علت‌های انجام ریدایرکت و نحوه انجام آن می‌پردازیم.

ریدایرکت چیست؟

هنگامی که بخواهیم کاربران و موتورهای جستجو را به آدرس دیگری انتقال دهیم یا سایت جدیدی را راه‌اندازی کنیم و بخواهیم مخاطبان با کلیک بر روی آدرس‌های قبلی وارد سایت جدید ما شوند از ریدایرکت استفاده می‌کنیم.

انواع ریدایرکت

انواع ریدایرکت

ریدایرکت های بسیاری وجود دارند اما پرکاربرد‌ترین آنها به شرح زیر می‌باشند.

ریدایرکت 301: این تغییر مسیر دائمی است و هنگامی که صفحه ای حذف شده باشد یا بخواهیم دو محتوای کپی را به یکی از آنها انتقال دهیم از این ریدایرکت استفاده می‌کنیم. در اینجا رتبه‌بندی‌هایی که به URL قبلی اشاره می‌کنند برای URL جدید نیز به حساب می‌آیند.

ریدایرکت 302: این یک ریدایرکت موقتی است و برای زمان هایی به کار می‌رود که می‌خواهید برای مدت کوتاهی یک آدرس به آدرس دیگری منتقل شود.

ریدایرکت 307: ریدایرکت 307 تقریبا همان ریدایرکت 302 است ولی به علت اینکه این دو ریدایرکت کاملا شبیه یکدیگر هستند از 307 دیگر استفاده نمی‌شود.

ریدایرکت Meta Refresh: این نوع ریدایرکت‌ها معمولا در صفحات یک سایت انجام می‌شوند و کند هستند. ممکن است هنگام ورود به سایتی با عبارت “اگر در پنج ثانیه هدایت نشدید، اینجا را کلیک کنید” مواجه شده باشید؛ این گونه از تغییر مسیرها را ریدایرکت متارفرش می‌نامند که به علت تاثیر نامطلوبی که بر روی سئو سایت ها دارند معمولا توصیه نمی شوند.

چه زمانی از ریدایرکت استفاده می کنیم؟

چه زمانی از ریدایرکت استفاده می کنیم؟

  • برای رفع ارورهای 404
  • تعویض دامنه سایت
  • تغییر دامنه از بدون www به دامنه همراه با www
  • فعالسازی SSL سایت(تغییر مسیر http به https)
  • هنگام حذف یک صفحه از سایت خود و انتقال آن به صفحه‌ای دیگر
  • برای انتقال اعتبار و رتبه دامنه خود به دامنه‌ای دیگر
  • عدم موجودی کالا در سایت‌های فروشگاهی و انتقال این صفحات کالاها به آدرس یا صفحه اصلی سایت
  • انتقال صفحات بی‌ارزش ایندکس شده یک سایت به صفحه اصلی

نحوه ریدایرکت یک آدرس به آدرس دیگر

پس از اینکه با ریدایرکت و انواع آن آشنا شدید ممکن است این سوال برای شما پیش‌آید که چگونه ریدایرکت کردن را انجام دهیم؟ ما در این جا نحوه ریدایرکت آدرس یک دامنه به دامنه دیگر را برای شما شرح می‌دهیم.

ریدایرکت‌ها در دو صورت انجام می‌گیرند:

  1. ریدایرکت سایت از طریق هاست سی پنل
  2. ریدایرکت از طریق پنل وردپرس

ریدایرکت از طریق هاست

ریدایرکت در هاست به دو صورت انجام می‌پذیرد:

  • ریدایرکت htaccess: در این روش فقط می‌توانید آدرس یکی از دامنه‌های سایت خود را به دامنه‌ای دیگر درون سایتتان انتقال دهید. برای این کار کافی است تا پس از ورود به هاست خود وارد File manager شوید.

ریدایرکت از طریق هاست

سپس به مسیر دامنه مقصد (دامنه‌ای که می‌خواهیم انتقال به آن صورت بگیرد) وارد شوید و فایل htaccess. را بیابید. دقت کنید که گاهی ممکن است این فایل مخفی شده باشد یا در هاستتان موجود نباشد. برای ایجاد این فایل در نوار ابزارهای هاست خود بر روی New File کلیک نمایید و این فایل را ایجاد نمایید و آن را در مسیر public_html قرار دهید. پس از ورود به فایل htaccess. کلیک راست نمایید و بر روی Edit کلیک کنید.

ریدایرکت htaccess

در اینجا به بخش ویرایش htaccess. وارد می‌شوید که می‌توانید کدهای ریدایرکت را درون آن قرار دهید. برای مثال برای ریدایرکت http به https لازم است تا کد زیر را درون این فایل قرار دهید.

http to https by Example Site

RewriteEngine On

RewriteCond %{SERVER_PORT} 80

RewriteRule ^(.*)$ https://Example Site/$1 [R,L]

به جای Example Site، آدرس سایت خود را وارد کنید.

  • ریدایرکت در قسمت Redirect هاست: پس از ورود به هاست سی پنل وارد قسمت Redirect شوید. در این قسمت سه گزینه وجود دارد:

ریدایرکت در قسمت Redirect هاست

    • Only redirect with www: با انتخاب این گزینه انتخاب می کنیم که اگر کاربر آدرس سایت ما را با wwwوارد کرد به آدرس مقصدی که ما انتخاب کرده ایم، منتقل شود.
    • Redirect with or without www: این قسمت بیانگر آن است که اگر کاربران آدرس سایت ما را چه با www و چه بی www وارد کردند به سایت مقصد منتقل شوند.
    • Do Not Redirect www: این قسمت بیانگر آن است که اگر کاربران آدرس سایت ما را بدون www وارد کردند به آدرس جدید منتقل شوند.

پس از انتخاب هر یک از ان گزینه ها وارد بخشی مانند تصویر زیر می شویم که می توانیم آدرس قبلی و آدرسی که قصد داریم دامنه سایت ما به آن منتقل شود را وارد کنیم.

ریدایرکت در هاست سی پنل

ریدایرکت از طریق وردپرس

امروزه بیشتر سایت ها توسط سیستم مدیریت محتوای وردپرس ساخته می شوند. ریدایرکت با استفاده از وردپرس بسیار آسان می‌باشد. برای این کار کافی است تا افزونه‌های مخصوص ریدایرکت را دانلود نمایید. برای دانلود این افزونه ها، از درون مخزن افزونه های وردپرس، افزونه های ریدایرکت که بهترین آنها را در زیر برای شما آورده ایم دانلود نمایید.

  • افزونه Redirection:

افزونه Redirection

افزونه Redirection کاملا رایگان است که می‌توانید آن را درون مخزن افزونه‌های وردپرس دریافت نمایید یا از طریق ورود به سایت وردپرس آن را دانلود نمایید. پس از دانلود این افزونه و فعال نمودن آن، وارد این افزونه شوید و با کلیک بر روی افزودن جدید، آدرس دامنه های مبدا و مقصد را طبق تصویر زیر وارد نمایید و بر روی تایید کلیک نمایید. در اینصورت شاهد انتقال آدرس قدیمی خود به آدرس جدید خواهید بود.

  • افزونه Rank Math:

افزونه Rank Math

افزونه Rank Math جزو بهترین افزونه های سئو در وردپرس به شمار می آید که عملیات ریدایرکت را به صورت رایگان انجام می دهد. پس از دانلود این افزونه از درون مخزن های وردپرس وارد بخش ریدایرکت یا تغییر مسیر شوید و با کلیک بر روی افزودن، آدرس مبدا(آدرسی قدیمی) و آدرس مقصد(آدرس جدید) را وارد نمایید.

سوالات متداول


بهتر است از کدام ریدایرکت استفاده کنیم؟

ریدایرکت 301 بهترین راه برای انتقال یک آدرس به آدرس دیگر است زیرا این روش دائمی است و برای همیشه آدرس شما به آدرسی دیگر منتقل می‌شود بنابراین با افت رتبه در سئو مواجه نمی‌شوید زیرا رتبه‌های آدرس قبلی را به آدرس جدید منتقل می‌کنید.

چرا باید آدرس سایت قبلی خود را به آدرس سایت جدید منتقل کنیم؟

شما ممکن است فعالیت‌های بسیاری را در جهت بهبود رتبه یا سئو سایت قبلی خود انجام داده باشید و ورودی‌های بسیاری را از آن دریافت کنید ولی اکنون می‌خواهید دامنه آن را تغییر دهید بنابراین بهتر است تا آدرس آن را به آدرس سایت جدید خود ریدایرکت نمایید تا تمام رتبه‌هایی که از سایت قبلی به‌دست‌آوردید را به سایت جدید منتقل نمایید تا از این طریق کاربران و مشتریان خود را از دست ندهید.

چرا ریدایرکت 301 بهترین نوع ریدایرکت است؟

ریدایرکت 301 علاوه بر انتقال کاربران و ربات‌ها، اعتبار دامنه قبلی را به دامنه جدید منتقل می‌کند به همین علت بهترین نوع ریدایرکت به شمار می‌آید.

بهترین افزونه های ریدایرکت کدام هستند؟

افزونه‎‎‌های Redirection ،Rank math ،Yoast SEO ،Redirect 301 جزو بهترین افزونه‌های ریدایرکت در وردپرس به شمار می‌آیند.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

دیگر مقالات

آموزش ابزار Ahrefs (ای اچ رفس)

آموزش Ahrefs (ای اچ رفس)

ابزارهای سئو به صاحبان سایت ها کمک می کنند تا در نتایج موتورهای جستجو رتبه ی بالاتری را دریافت نمایند. در واقع این ابزارها جزو