حذف صفحات 404 از گوگل(ریمووال از سرچ کنسول)

حذف صفحات 404 از گوگل(ریمووال از سرچ کنسول)

یکی از رایج ترین خطاهایی که همه سایت ها با آن مواجه هستند خطای 404 است. خطاهای 404 تاثیر منفی بر سئو سایت ها می گذارند بنابراین لازم است تا مدیران سایت ها به رفع صفحاتی از سایت خود که با خطای 404 مواجه می شوند، بپردازند تا دسترسی به صفحات سایت ها را برای موتورهای جستجو آسان نمایند.

خطای 404 چیست؟

خطای 404 چیست؟

ممکن است همه ما با صفحات 404 یا نوشته 404 Not Found مواجه شده باشیم. این خطا از دسته خطاهای HTTP می باشد و زمانی رخ می دهد که کاربران یا خودمان صفحه ای را درخواست کرده ایم که در سایت ما موجود نیست، ممکن است حذف شده باشد و یا آدرس آن صفحه دچار تغییر مسیر شده است. همانطور که گفتیم این صفحات تاثیر منفی بر سئو سایت ها می گذارند زیرا ممکن است کاربر دیگر به آن سایت مراجعه نکند بنابراین باید اقدام به رفع این صفحات کنیم.

دلایل ایجاد خطاهای 404

معمولا دلایل بسیاری برای به وجود آمدن خطاهای 404 وجود دارد که رایج ترین آنها عبارتند از:

  • دامنه وجود ندارد.
  • تغییر URL یک صفحه
  • وجود مشکل در پیوندهای یکتای وردپرس
  • کاربر URL را نادرست در مرورگر وارد کرده است.

چگونه صفحات 404 سایت خود را پیدا کنیم؟

پیدا کردن صفحات 404 کار آسانی می باشد زیرا ابزارهای بسیاری وجود دارد که می توانید با استفاده از آنها سایت خود را بررسی نمایید و صفحاتی از سایتتان که با ارور 404 مواجه هستند را پیدا کنید. در ادامه بهترین ابزارهایی که می توان با اسیتفاده از آنها خطاهای 404 را پیدا کرد را بیان کرده ایم.

سرچ کنسول گوگل

سرچ کنسول گوگل

با استفاده از سرچ کنسول می توانید صفحات 404 خود را در کوتاهترین زمان پیدا کنید و اقدام به ریمووال آنها نمایید. برای این کار کافی است تا وارد سرچ کنسول شوید و مسیر زیر را بپیمایید.

Coverage>Error>details

اگر در قسمت details با عبارت (Submitted URL not found (404 مواجه شدید یعنی سایت شما دارای صفحات 404 است ولی اگر این قسمت خالی بود یعنی سایت شما خطای 404 ندارد یا هنوز موتور جستجو گوگل صفحه ای 404 از سایت شما را تشخیص نداده است.

ابزار وبسمتر بینگ

اگر می خواهید صفحات 404 خود را از موتور جستجو بینگ نیز حذف نمایید ابتدا باید ارورهای 404 خود را در این موتور جستجو پیدا نمایید. برای این کار کافی است تا مسیر زیر را بپیمایید.

Reports & Data > Crawl Information

ابزار Ahrefs

ابزار Ahrefs

ابزار Ahrefs به شما این امکان را می دهد تا علاوه بر آنالیز تمام بخش های سایت خود و رقبایتان، صفحات 404 سایت مدنظرتان را پیدا نمایید. برای این کار پیدا کردن این صفحات کافی است تا مسیر زیر را در ای اچ رفس بپیمایید.

Backlink Profile> Broken Backlinks

این قسمت Ahrefs صفحاتی از سایت شما که دارای لینک های خارجی هستند ولی ارور 404 دارند را نشان می دهد.

افزونه Broken Link Checker در وردپرس

افزونه Broken Link Checker در وردپرس

اگر نمی خواهید از ابزارهای سئو که در بالا برایتان بیان کردیم استفاده نمایید می توانید برای یافتن ارورهای 404 از افزونه وردپرسی Broken Link Checker استفاده نمایید. این افزونه به شما این امکان را می دهد تا بدون نیاز به بازدید هر صفحه در سایت خود، آنها را تعمیر نمایید.

پس از نصب افزونه در پنل مدیریت وردپرس وارد Tools>Broken Links شوید تا صفحات 404 سایتتان را به شما نمایش دهد. همچنین می توانید از این افزونه بخواهید تا هنگامی که سایت شما با خطای 44 مواجه شد، شما را از طریق ایمیل آگاه سازد.

چگونه خطای 404 را در سایت خود رفع کنیم؟

رفع خطاهای 404 در سایت شما می تواند به شما در حفظ ترافیکی که ممکن است از دست بدهید کمک کند. در اینجا رایج ترین رفع خطاهای 404 آورده شده است.

رفع خطای 404 برای سایت های وردپرسی

اگر سایت شما وردپرسی است، افزونه Redirection را نصب نمایید تا با استفاده از آن به راحتی بازدیدکنندگان سایت خود را به صفحه موجود هدایت نمایید. با این افزونه بسته به شرایط می توانید بازدیدکنندگان را نیز تغییر مسیر دهید. این کار برای هدایت ترافیک از طریق سایت شما بسیار مفید است. برای ریدایرکت کردن صفحات 404 از طریق این این افزونه پس از نصب آن وارد پیشخوان وردپرس شده و مسیر ابزارها > Redirection را بپیمایید. سپس مانند تصویر زیر عمل کنید.

برای اطلاعات بیشتر درباره ریدایرکت و نحوه دقیق تر انجام آن مقاله ریدایرکت Redirect چیست؟ | انواع ریدایرکت + نحوه انجام آن را مطالعه کنید.

رفع خطای 404 برای سایت های وردپرسی

رفع خطای 404 برای دیگر سایت ها(سایت های کد نویسی شده)

اگر سایت شما وردپرسی نیست می توانید فایل htaccess. را در سرور میزبان خود(هاست) به روز کنید تا از تغییر مسیرهای 301 استفاده کنند. برای این کار کافی است تا کد زیر را درون این فایل قرار دهید.

RedirectMatch 301 /seo.php https://www.sepidaranweb.ir/learnseotools

پس از این مرحله صفحه ای با آدرس seo به learnseotools ریدایرکت می شود. توجه کنید که پس از طی نمودن این مراحل برای ریدایرکت صفحات شما در بینگ چند روز زمان می برد.

رفع خطای 404 از گوگل با استفاده از سرچ کنسول

رفع خطای 404 با استفاده از سرچ کنسول

اگر می خواهید تا صفحات 404 خود را از موتور جستجوی گوگل حذف یا Removals نمایید کافی است تا وارد سرچ کنسول شده و مسیر زیر را برای ریمووال صفحات 404 انجام دهید.

Removals>Temporary Removals>New Request

رفع خطا در پیوند یکتای وردپرس

برای رفع مشکلات پیوند یکتای وردپرس که باعث وجود خطای 404 شده اند از تنظیمات وردپرس وارد پیوندهای یکتا شده و یک مورد را به دلخواه انتخاب نمایید و ذخیره کنید. پس از ذخیره کردن مجدد به حالت قبلی یا مدنظر خود برگردانید، دوباره کلیک و ذخیره کنید. سپس بررسی کنید که ارور 404 شما رفع شده است یا خیر.

تنظیمات نمایشی صفحات 404

تنظیمات نمایشی صفحات 404

ممکن است تاکنون وارد صفحات 404 یک سایت شوید و طراحی آنها نظر شما را جلب نماید. شما هم می‌توانید صفحات 404 سایت خود را توسط افزونه صفحه‌ساز المنتور و المنتور پرو طراحی نمایید اما فراموش نکنید که برای طراحی صفحات 404 ابتدا باید یک صفحه html یا php (به دلخواه) به نام 404 در محل نصب سایت خود ایجاد نمایید. اگر شما هم به طراحی صفحه 404 سایت خود پرداخته‌اید اما نمی‌دانید که چگونه آن را به کاربران خود نمایش دهید؛ پس با ما در ادامه مطلب همراه باشید.

هنگامی که بخواهید صفحه طراحی شده 404 خود را برای کاربرانتان به نمایش درآورید، باید از فایل htaccess کمک بگیرید. برای این کار کافی است تا مراحل زیر را بپیمایید:

  1. وارد فایل htaccess هاست خود شوید و اگر این فایل درون هاست شما موجود نبود، آن را ایجاد نمایید.
  2.  کد ErrorDocument 404 /404.php یا ErrorDocument 404 /404.html را یا توجه به صفحه‌ای که برای طراحی ساخته‌اید،درون فایل htaccess قرار دهید.

پس از قرار دادن این قطعه کد درون فایل htaccess، صفحات 404 شما به شکلی که طراحی کرده‌اید، تبدیل می‌شود.

سوالات متداول


چرا باید صفحات 404 خود را رفع کنیم؟

خطاهای 404 ممکن است در صورت عدم وجود صفحات یا انتقال آنها به دامنه ای دیگر در موتورهای جستجو باشند که در هر صورت تاثیر منفی بر سایت شما می گذارد که فقط محدود به تجربه کاربری نمی باشد بلکه با کاهش ترافیک سایت می تواند ضربه مهلکی به سایت شما وارد کند.

چه زمانی صفحات 404 را ریدایرکت کنیم؟

اگر قصد دارید تا سایت خود را به دامنه ای دیگر منتقل کنید یا می خواهید محتویات چند صفحه از سایت خود را به URL دیگری در سایتتان منتقل نمایید، لازم است تا اقدام به ریدایرکت صفحات قبلی نمایید.

از چه افزونه‌هایی برای رفع ارورهای404 استفاده می‌شود؟

معمولا در سایت‌های وردپرسی برای مشاهده و اطلاع یافتن از صفحات 404 از افزونه‌ Broken Link Checker استفاده می‌شود و برای رفع ارورهای 404 از افزونه‌‌های ریدایرکت مانند افزونه Redirection یا ابزار سرچ کنسول برای ریموال ارورهای 404 استفاده می‌شود.

با استفاده از چه سایتی می‌توانم ارورهای 404 خود را پیدا کنم؟

شما می‌‌توانید با استفاده از سایت Ahrefs صفحات 404 سایت خود را پیدا کنید. به این صورت که پس از ورود به سایت Ahrefs و وارد کردن آدرس سایت خود، وارد قسمت Backlink Profile شوید و سپس بر روی Broken Backlinks کلیک نمایید؛ این قسمت تمام لینک‌های شکسته یا همان ارورهای 404 سایتتان را به شما نشان می‌دهد تا اقدام به رفع آنها نمایید.

آیا پس از اتمام یک محصول در سایت های فروشگاهی باید آن صفحه را برای جلوگیری از خطای 404 حذف کنیم؟

زمانی که در سایت فروشگاهی خود محصولی را تمام کرده اید به هیچ وجه آن صفحه را پاک نکنید بلکه آن را در حالت ناموجود یا آن محصول را ریدایرکت به محصولی مشابه خودش کنید. اگر می خواهید حتما صفحات محصول خود را پاک نمایید می توانید از طریق سرچ کنسول آن را ریمووال کنید تا از نتایج موتور جستجو گوگل حذف شود.

چگونه صفحات 404 خود را از موتور جستجو بینگ حذف نماییم؟

چگونه صفحات 404 خود را از موتور جستجو بینگ حذف نماییم؟

اگر می خواهید صفحات سایت خود را از موتور جستجو بینگ حذف نمایید وارد ابزار وبمستر بینگ شوید و مسیر زیر را بپیمایید و آدرس صفحه مدنظر خود را در این قسمت قرار دهید.

Tools>contentremoval>Removal Type>Page Removal

5 5 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

دیگر مقالات

آموزش نصب قالب های وردپرس

آموزش نصب قالب وردپرس

قطعا نصب قالب وردپرس جزو ابتدایی ترین امور طراحی و ساخت یک سایت می‌باشد؛ اما گاهی در همین مراحل ابتدایی مانند نصب قالب وردپرس یا

آموزش نصب قالب فلوکس

نصب قالب فلوکس (Phlox)

قالب های وردپرس رایگان زیادی وجود دارند که در مخزن وردپرس ثبت شده اند و هر روز بر این تعداد افزوده میشود. اما قالب های

نصب وردپرس روی سی پنل

نصب وردپرس روی سی پنل

سی پنل چیست؟ سی پنل Cpanel یک نرم افزار میزبانی وب و سرور میباشد. کنترل پنل سی پنل در کنار دایرکت ادمین و پلسک جزو